E.L.S.Z.W.V. Aquamania

De studenten zwem- en waterpolovereniging van Leiden

Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn de meestgestelde vragen verzameld. Wanneer je vraag niet tussen deze vragen staat, stuur dan vooral een email met je vraag naar info@aquamanialeiden.nl.

Aquamania is een studentensportvereniging voor alle studenten die willen zwemmen en/of waterpoloën!

Integendeel, het enige wat we van je vragen is dat je weet hoe je kan blijven drijven! Aquamania staat open voor alle niveaus, van beginners tot professionals. Bij de zwemtrainingen zijn de banen ingedeeld op basis van niveau. Bij waterpolo wordt er gemengd getraind en worden afhankelijk van de training af en toe aparte instructies en oefeningen gegeven voor de beginners- of gevorderden.

Ja, zolang je student bent aan een hogeschool of universiteit mag dit.

Elke week zijn er 4 trainingen: 2 zwemtrainingen en 2 waterpolotrainingen. Elke zwemtraining begint met een halfuur landtraining, waarbij langs de kant kracht-, conditie-, coördinatie- en flexibiliteitsoefeningen worden gedaan die van pas komen bij het zwemmen. Klik hier voor meer informatie over de trainingstijden en locaties.

Naast de trainingen kent Aquamania een groot gezelligheidsaspect. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de maandelijkse borrels die elke eerste dinsdag van de maand gehouden worden. Daarnaast organiseert de Aquactie - de activiteitencommissie - elke maand een leuke activiteit. Dit kan sportgerelateerd zijn (denk aan schaatsen of een waterpolowedstrijd kijken), maar er worden ook heel veel andere activiteiten georganiseerd, zoals naar het Tikibad gaan, samen eten voorafgaand aan een training, filmavonden en feestjes.

Een lidmaatschap bij Aquamania kost het komende jaar €60,- Daarnaast is een lidmaatschap bij het USC vereist, wat jaarlijks €169,25 kost. Als je al in het bezit bent van een USC-lidmaatschap, hoef je deze kosten uiteraard niet nogmaals te betalen. Met het lidmaatschap van Aquamania en het USC kan je meedoen aan alle zwemtrainingen, activiteiten, wedstrijden en daarnaast gebruik maken van alle groepslessen, fitnessmogelijkheden en vrije zwemuren van het USC!

Halverwege het jaar lid worden is ook een mogelijkheid. Vanaf januari bedragen de lidmaatschapskosten dan nog €40,-

Ja, je kan door het gehele jaar heen lid worden bij Aquamania. Als je in september lid wordt is het wel makkelijker om nieuwe mensen te leren kennen door de introductieactiviteiten.

Natuurlijk! Je kan je opgeven voor een gratis proeftraining door een mailtje te sturen naar info@aquamanialeiden.nl In september bestaat daarnaast de mogelijkheid om proeflid te worden, zodat je voor €10,- mee kunt doen aan alle trainingen en activiteiten en kan kijken of Aquamania bij je past. Wanneer je besluit lid te willen worden, zijn de overige lidmaatschapskosten nog €50,-

Lees hier hoe je je kan inschrijven voor een lidmaatschap of proeflidmaatschap. Het lidmaatschapsformulier kan je digitaal invullen en vervolgens mailen naar info@aquamanialeiden.nl

De wedstrijden zijn toegankelijk voor elk niveau! Bij zwemmen doen op de kortere afstanden (50m en 100m) veel studenten mee die nog nooit eerder aan wedstrijdzwemmen hebben meegedaan. Maak je geen zorgen, van tevoren zullen we bij de training vast je tijd opnemen, zodat je tijdens de wedstrijd zwemt tegen studenten van hetzelfde niveau! Bij waterpolo wordt vaak een beginnersteam en een gevorderdenteam gemaakt, dus ook daar is ervaring absoluut geen vereiste.

Daarnaast zijn de wedstrijden een perfecte kans om de andere studenten zwem- en waterpoloverenigingen te leren kennen! Met een hele groep vertrekken we naar de stad waar de wedstrijd gehouden wordt, waar slaapplekken geregeld zijn. Op vrijdagavond begint het weekend met een preborrel, waarna zaterdag in het teken staat van de wedstrijd en afgesloten wordt met een spetterend themafeest! Het staat je helemaal vrij je op te geven voor de onderdelen van het weekend die jou leuk lijken: niets is verplicht.

Voor een training is het belangrijk de volgende dingen mee te nemen:

  • Badpak (bikini mag ook, maar is minder praktisch) of zwembroek. Spring je graag als echte aquamaniak in het water? Kijk hier voor aquamaniamerchandise. 
  • Flesje water: vraag bij het bestuur naar Aquabidons!
  • Handdoek
  • Wanneer je beschikt over een duikbril, badmuts (ook bij Aquamania te verkrijgen), flippers, pullbuoy, hand paddles en/of plankje, is het voor een zwemtraining handig deze mee te nemen, maar het is niet vereist.
  • Voor een waterpolotraining is het handig een cap mee te nemen als je deze hebt, maar ook dit is niet verplicht.

Geen enkele! Het staat je volledig vrij te bepalen naar welke trainingen, borrels en activiteiten je komt en of je meedoet aan de wedstrijden.

Naast onze activiteiten in het zwembad en onze maandelijkse borrels zijn er door het jaar heen talloze activiteiten. Zo doen we mee aan de Batavierenrace, een studentenhardloopwedstrijd van Nijmegen naar Enschede, de Swim-in in Leiden, activiteiten van andere zwem- en waterpoloverenigingen zoals Gala’s en pool parties, een kanopolotournooi met Levitas en de Leidse Studenten Duikvereniging en nog veel meer! Naast deelname aan activiteiten kan je ook een commissie doen bij Aquamania. Met een commissie werk je samen aan een project/activiteit voor Aquamania zoals de promotiecommissie, de activiteitencommissie of de Maniakaalcommissie (clubblad van Aquamania). Als nieuw lid ben je zeker welkom bij een commissie! Vraag een bestuurslid naar de verschillende commissies om te kijken wat je leuk vindt.

Voor het begin van het studiejaar zal een introductiedag plaatsvinden met allerlei leuke activiteiten, waarbij je meteen kennis kan maken met alle nieuwe en oude leden van Aquamania! In de maand September zal daarnaast vooraf aan elke training vanaf de Beestenmarkt samen naar het zwembad worden gefietst. Ook vinden vanaf de tweede week van het academisch jaar tot de eerste week van Oktober introductieweken plaats met elke week minstens een activiteit. De introductieperiode wordt op een feestelijke manier in het zwembad afgesloten. Ook voor deze activiteiten geldt dat deelname niet verplicht is en je kan aansluiten wanneer je dat zelf wil en wanneer je er tijd voor hebt.

Nee. In de introductieperiode kan je elkaar en de vereniging volop leren kennen, maar dit heeft niet het karakter van een ontgroening. Introductieactiviteiten zijn er puur op gericht om nieuwe vrienden te maken en het gezellig te hebben samen, een ontgroening vinden wij hier niet bij passen. Bij Aquamania bepaal jij helemaal zelf bij welke activiteiten je wel en niet bij wil zijn.

Stuur een mailtje naar info@aquamanialeiden.nl! Wanneer je een vraag voor een specifieke persoon hebt, kan je hier de contactgegevens vinden.

Kwiek Sport
Universitair Sportcentrum Leiden
Blue Coded
Kleur op Kleding
Café de Keyzer